PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

IAESTE: Cestovanie, skúsenosti, zábava (HALÓ TU 1 - 2023/2024)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

IAESTE: Cestovanie, skúsenosti, zábava (HALÓ TU 1 - 2023/2024)

Študentské stránky

Zdravíme vás všetkých!

V tomto článku vám chceme predstaviť študentskú organizáciu, ktorej sme hrdými členmi. Ale poďme pekne poporiadku. Čo vlastne znamená skratka IAESTE? The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience – medzinárodná asociácia zabezpečujúca výmenu študentov pre získanie technických zručností. Inak povedané: študentom dávame možnosť vycestovať do približne 80 členských krajín sveta, kde môžu absolvovať odbornú stáž na akademickej inštitúcii alebo vo firme. Týmto spôsobom si obohacujú svoje jazykové a odborné znalosti, spoznávajú novú kultúru a mnohí z nich si nájdu medzi kolegami a stážistami priateľov na celý život. Vďaka výmennému programu absolvuje odbornú stáž v zahraničí viac ako 5 000 študentov ročne. Čo tak stať sa jedným z nich a vycestovať za novými zážitkami a skúsenosťami?


Čo teda robia členovia?
Sme partia nadšencov, ktorá si uvedomuje, že k ich budúcej kariére nebude stačiť len večné bifľovanie. Bude potrebné ponúknuť personalistom niečo naviac, či už sa jedná o znalosti manažmentu, cudzieho jazyka, alebo pracovné skúsenosti zo zahraničia. Preto je našou prioritnou náplňou zabezpečenie platených zahraničných stáží pre študentov technických vysokých škôl. Okrem toho máme aj ďalšie projekty, ktoré sú v mnohých smeroch jedinečné, a častokrát „súperíme“ s profesionálnymi poskytovateľmi podobných služieb, i keď sme „len“ študenti vysokých škôl bez potrebnej praxe.

Tak prečo by ste sa mali pridať?
IAESTE vám toho vie dať veľa. Záleží na vás, čo hľadáte a chcete získať. Sú to nové skúsenosti? Kamaráti na celý život? Cestovanie a zlepšenie svojej angličtiny? Niečo, čo vás bude baviť? Pomoc iným? Priestor na realizáciu? Nech už je to čokoľvek, skúste sa pridať a nájsť to s nami!

A čo u nás môžeš robiť?
Organizovať pracovný veľtrh, vymýšľať nové projekty, venovať sa stážovému programu, pomôcť IT alebo grafike, vylepšiť marketing.

 

IAESTE sa nevenuje len stážovému programu. Dvakrát ročne organizujeme pracovný veľtrh IAESTE Dni Príležitostí! Začali sme už v roku 1993 a teraz oslavujeme neuveriteľné 30. výročie. Je to prestížny a firmami obľúbený pracovný veľtrh konajúci sa priamo na pôde technických univerzít. Vďaka dlhoročným skúsenostiam sa veľtrh vyznačuje profesionálnou organizáciou a osobitným prístupom s dôrazom na detaily. Čo ponúka študentom? Možnosť získať prehľad o pracovných možnostiach v odbore, porozprávať sa s HR-istami alebo priamo s odborníkmi a zistiť, aké vedomosti a zručnosti sa vyžadujú. Môžu si dohodnúť spoluprácu na bakalárskej či diplomovej práci alebo si nájsť full-time alebo part-time prácu podľa predstáv.

Ak máte záujem dozvedieť sa o nás viac, navštívte našu stránku iaeste.sk alebo nám napíšte na kosice@iaeste.sk.

 

Autor: Laura Tomková