MonTueWedThuFriSatSun
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Letná TUKE Bežecká Výzva 2023 (HALÓ TU 1 - 2023/2024)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Letná TUKE Bežecká Výzva 2023 (HALÓ TU 1 - 2023/2024)

Univerzitné stránky



Oddelenie akademického športu ÚJSŠ TUKE zorganizovalo v poradí už tretiu virtuálnu bežeckú výzvu, ktorej cieľom bolo aktivizovať v letných mesiacoch študentov, zamestnancov i všetkých priateľov našej univerzity.

Cieľom a podmienkou úspešného absolvovania Letnej TUKE Bežeckej Výzvy 2023 bolo v priebehu dvoch mesiacov od 3. 7. 2023 do 3. 9. 2023 nabehať spolu 40 km u žien a 80 km u mužov. K nahrávaniu aktivít účastníci využili športovú aplikáciu Strava, ktorá umožňuje prehľadnú archiváciu individuálnych pohybových aktivít. Odmenou pre všetkých, ktorí sa na túto výzvu odhodlali a podmienky splnili, bola účastnícka medaila, ktorú bežcom venovalo Oddelenie akademického športu ÚJSŠ TUKE. Do podujatia sa zapojilo 70 účastníkov, pričom tri najaktívnejšie fakulty boli: FEI (18), EkF (11) a SjF (8). Pri zohľadnení počtov zamestnancov a študentov jednotlivých fakúlt boli výsledky nasledovné: 1. miesto EkF, 2. miesto LF, 3. miesto FU.

Podporu týmto virtuálnym športovým podujatiam vyjadril aj súčasný pán rektor prof. Ing. Peter Mésároš, PhD., ktorý sa zúčastnil Zimnej aj Letnej edície Bežeckej Výzvy s TUKE 2023, čím len potvrdil, že šport a zdravý životný štýl má na našej univerzite skutočne pevné miesto.

Organizátori už teraz avizujú, že i v nasledujúcom skúškovom období po zimnom semestri sa bude konať ďalšia bežecká a cyklistická výzva.


Autor: Mgr. Ľuboš Vojtaško, PhD.