PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Športové leto s TUKE 2023 (HALÓ TU 1 - 2023/2024)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Športové leto s TUKE 2023 (HALÓ TU 1 - 2023/2024)

Univerzitné stránky


Foto: Ing. Róbert Klik


V hlavných úlohách športuchtivé deti, scenáristi z Oddelenia akademického športu ÚJSŠ TUKE a kulisy v podobe športovísk Technickej univerzity v Košiciach. Tak by sme v divadelnej terminológii mohli charakterizovať 8. ročník prímestských športových táborov na našej univerzite „Športové leto s TUKE“. A ročník 2023 by sme mohli rozdeliť dokonca až na 5 dejstiev, ktoré „odohrali“ aktéri v priebehu prvých dvoch prázdninových týždňov.

Cykloleto1 a Cykloleto2

Už tradične prvé dve dejstvá tohtoročných športových táborov tvorili multišportovo zamerané aktivity. Obľúbené indoorové športové aktivity ako vybíjaná, stolný tenis či florbal striedali cyklistické výjazdy za vodnými aktivitami ako kanoistika a kajaky na Hornáde, vodné lyže a wakeboarding na košickom Jazere či celodenný výlet na chatu TUKE na Ružíne. Bowling, minigolf a opekačka na Bankove výborne doplnili vonkajšie aktivity, ktoré opäť striedali aktivity ako streľba zo vzduchovky, súťaž športových zručností či vedomostný kvíz. O obľube týchto táborov svedčí i fakt, že do dvoch týždňov od spustenia prihlasovania bola kapacita týchto táborov obsadená.

Futbalové leto

Takmer 40 nádejných futbalových hráčov malo možnosť na štadióne TUKE zdokonaľovať svoje futbalové zručnosti pod vedením trénerov z FK Slávia TU. Popri množstve tréningových jednotiek deti absolvovali bowling, florbal a besedy s medzinárodným rozhodcom Filipom Glovom a hráčmi prvoligového FC Košice Borisom Turčákom, Milošom Lačným a Miroslavom Sovičom. Záverečný deň absolvovali deti výlet na Alpinku s gulášom a paintballom. Čerešničkou na torte bolo slávnostné ukončenie futbalového leta za účasti nášho reprezentačného brankára Mareka Rodáka.

Florbalové leto

Viac ako dvadsiatka detí si našla cestu do športových objektov na Jedlíkovej ulici, kde sa pod vedením mládežníckych trénerov z FaBK ATU počas prázdninových dní zdokonaľovali vo florbale. Nechýbala beseda so špičkovým slovenským florbalistom či florbalovým rozhodcom. Vychádzka do blízkeho okolia, bedminton, stolný tenis či ďalšie interiérové športové aktivity zamestnali dostatočne mladých florbalistov. Záverečný deň s vyhodnotením i minigolfom dal bodku za týmto dejstvom Športového leta s TUKE 2023.

Leto s loptami

Premiérové dejstvo tematického športového tábora zameraného na loptové hry, najmä na volejbal, sa odohralo v telocvični na ul. Němcovej, odkiaľ deti vyrážali na ďalšie športové aktivity ako florbal, bowling či futbal. Aj tieto deti v závere týždňa zažili minigolf a opekačku na Bankove, pričom tento tábor ešte viac podčiarkol multišportový charakter Športového leta s TUKE i samotného športového diania na Technickej univerzite v Košiciach.

Takmer 110 účastníkov tohto ročníka Športového leta s TUKE znova potvrdilo, že počas letných mesiacov, kedy univerzita „oddychuje“, zároveň otvára svoje brány mladším ročníkom a spolu s Detskou univerzitou TUKE prezentuje našu alma mater ako inštitúciu, kde sa snúbi inteligencia s harmonickým všestranným rozvojom mladého človeka.


Autor: Mgr. Ľuboš Vojtaško, PhD.