PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

TUKE nechýbala na Leteckých dňoch Košického kraja 2023 (HALÓ TU 1 - 2023/2024)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

TUKE nechýbala na Leteckých dňoch Košického kraja 2023 (HALÓ TU 1 - 2023/2024)

Univerzitné stránky

Pri prezentácii pilotských a technologických zručností profesionálov a nadšencov letectva nesmela chýbať ani naša univerzita. Aeroklub Košice každoročne v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom a radom partnerov, medzi ktorých aj tento rok patrili Letecká a Strojnícka fakulta TUKE, prináša na oblohu Košíc to najlepšie, čo patrí k letectvu.

Návštevníci mali príležitosť preskúmať interaktívne exponáty pripravené týmito fakultami. Na podujatí boli prezentované špičkové letecké technológie vrátane bezpilotných lietadiel (UAV), 3D tlačených komponentov lietadiel, satelitných technológií a leteckých simulátorov. Strojnícka fakulta prezentovala spolu s partnermi novú vodíkovú trojkolku, super quadkolku Engler Desat, formulu Richarda Gondu, Rally Renault Clio a vodíkové bicykle Košického samosprávneho kraja, o ktoré sa stará a zabezpečuje tankovanie vodíkom Strojnícka fakulta. Zástupcovia fakúlt stáli pri svojich stánkoch a vysvetľovali detaily týchto technológií zdôrazňujúc ich aplikácie v leteckom priemysle a strojárskom priemysle, ako aj vzrušujúce príležitosti, ktoré ponúkajú budúcim inžinierom a odborníkom v oblasti leteckého a vesmírneho inžinierstva. Okrem toho fakulty využili leteckú show ako platformu na propagáciu svojich študijných programov. Potenciálni študenti a rodičia sa mohli dozvedieť informácie o rôznych kurzoch ponúkaných v oblasti strojárstva a leteckého inžinierstva zdôrazňujúc odhodlanie Technickej univerzity v Košiciach pri výchove budúcich inovátorov v týchto kľúčových odvetviach.

Aj napriek nepriazni počasia sa podarilo odprezentovať spomínané fakulty pred viac ako 17 000 návštevníkmi, ktorí túto leteckú šou navštívili.


Autor: doc. Ing. Ján Kráľ, PhD.