PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Herno-technologický festival GAMEFAIR 2022 v UVP TECHNICOM (HALÓ TU 2 - 2022/2023)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Herno-technologický festival GAMEFAIR 2022 v UVP TECHNICOM (HALÓ TU 2 - 2022/2023)

Projekty

UVP TECHNICOM 22. – 23. 10. 2022: Počítačové hry sú fenoménom dnešnej doby a medzi mládežou sa tešia veľkej popularite. Zvlášť mimoriadnej popularite sa tešia herno-technologické festivaly venované tejto problematike. Od roku 2019 je v Košiciach organizovaný Občianskym združením 21Games (startupom zo Startup centra UVP TECHNICOM) festival GAMEFAIR.

Máme za sebou už tretí – a môžeme konštatovať, že naozaj úspešný – ročník najväčšieho herno-technologického festivalu na východnom Slovensku, ktorý sa konal v Košiciach tentokrát v priestoroch UVP TECHNICOM.

Na podujatí sa mohlo niekoľko stoviek návštevníkov v priebehu víkendu zapojiť do herných turnajov v celom rade e-športových hier a vyhrať zaujímavé ceny, ale aj vypočuť si rôzne zaujímavé prednášky, zúčastniť sa workshopov či diskusií na témy e-športu, gamingu, IT, technológií, cybersecurity…

Návštevníci si mohli vyskúšať rôzne herné atrakcie ako virtuálna realita, herná zóna či závodné simulátory. Hlavné turnaje boli: CS:GO (5v5) – League of Legends (5v5) – Brawl Stars (3v3) – Clash Royale (1v1). Priestory UVP Technicom sa počas tohto podujatia naplnili aj rôznorodými stánkami a atrakciami, nechýbali ani herné počítače, konzoly, Just Dance či virtuálna realita a rôzne simulátory.

 

Autor: UVP TECHNICOM