PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Aktivity akceleračného programu startupov v Startup centre TUKE (HALÓ TU 3 - 2022/2023)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Aktivity akceleračného programu startupov v Startup centre TUKE (HALÓ TU 3 - 2022/2023)

Projekty

V spolupráci s CVTI SR bol na TUKE 8. novembra 2022 organizovaný ďalší zo série workshopov zameraných na problematiku ochrany duševného vlastníctva s dôrazom na problematiku patentov, úžitkových vzorov a autorských diel. Účastníci workshopu sa oboznámili nielen s dostupnými spôsobmi ochrany vynálezov a technických riešení, ale aj s problematikou ochrany počítačových programov. Lektorom boli detailne analyzované vlastnosti patentov, podmienky pre ich získavanie s dôrazom na prínos pre ich majiteľov. Pozornosť bola taktiež venovaná prepojeniu vynálezov s podnikaním.

Dňa 16. novembra 2022 prebiehal zaujímavý workshop venovaný moderným programátorským technológiám a prístupom. Prezentované boli výhody nasadzovania aplikácií vo forme kontajnerov. Workshop bol sprevádzaný praktickými ukážkami výhod kontajnerového prístupu na jednoduchej ukážkovej aplikácii, ktoré mohli poslúžiť ako odrazový mostík v prípade vlastných riešení. Lektorom podujatia bol Ing. Miroslav Biňas, PhD., Katedra počítačov a informatiky FEI TUKE.

Na workshope Elevator Pitch, ktorý bol organizovaný 7. decembra 2022, mali účastníci možnosť predstaviť vlastný startup a seba, a to v rámci krátkych vystúpení (do 30 sekúnd) pod vedením skúsenej lektorky Lenky Hlinkovej. Cieľom elevator pitch je krátke odprezentovanie človeka a nadviazanie prvého kontaktu. Čo robíte, v čom ste dobrí, by ste mali stihnúť povedať za minútu. Je skvelé vedieť sa odprezentovať aj v tých najneočakávanejších situáciách.


Autor: UVP TECHNICOM