MonTueWedThuFriSatSun
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Centrum pre nerastné suroviny pokračuje pod záštitou FBERG TUKE (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Back to news

Centrum pre nerastné suroviny pokračuje pod záštitou FBERG TUKE (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Univerzitné stránky


Centrum pre nerastné suroviny EIT RawMaterials RIS Hub Slovakia so sídlom v Košiciach bude aj naďalej sprostredkovávať slovenským regiónom investície, know-how a sieť kontaktov EIT RawMaterials pre podporu inovácií v obehovej ekonomike s dôrazom na hodnotový reťazec nerastných surovín.

V úspešnom projekte pokračuje Fakulta baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií na Technickej univerzite v Košiciach v spolupráci s EIT RawMaterials – najväčším celosvetovým partnerstvom v oblasti surovín, s viac ako 200 partnerskými organizáciami z akademickej obce, priemyslu a výskumných centier.

Inovácie v sektore nerastných surovín budú podporované prostredníctvom troch kľúčových pilierov – akceleračných programov zameraných na inovácie, networkingu a inovatívneho vzdelávania. EIT RawMaterials RIS Hub Slovakia tak ostáva prvým bodom kontaktu pre tých, ktorí majú inovatívny nápad a chcú ho premeniť na úspešný biznis model, hľadajú podporu pre akceleráciu svojho podnikania, prípadne plánujú komplexný výskumný či edukačný projekt v sektore nerastných surovín.

Aktuálne prebieha:

Výzva EIT RawMaterials Booster je určená pre startupy a MSP s udržateľnými riešeniami pre sektor nerastných surovín. Úspešní žiadatelia získajú finančnú podporu do výšky 200 000 €, individuálne podnikateľské služby a prístup do celosvetovej partnerskej siete EIT RawMaterials. Uzávierka podania prihlášky je 5. júna a 4. septembra 2023.

Pre podnikateľov, výskumníkov, učiteľov a všetkých so záujmom o inovácie v oblasti nerastných surovín sa bude dňa 27. júna 2023, 10.00 h – 11.00 h, konať informačný online seminár k výzve EIT RawMaterials KAVA (pod programom Horizont Europe), ktorá ponúka možnosti získania grantov na inovácie, vzdelávanie aj sieťovanie relevantných aktérov v sektore nerastných surovín. Prihlásiť sa môžete zaslaním emailu na adresu jana.smihulova@tuke.sk.

Emailový kontakt na EIT RawMaterials RIS Hub Slovakia je: hubkosice@eitrawmaterials.eu.

 

Autor: MSc. Jana Šmihulová, PhD.