PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Finále univerzít SR 2023 vo futbale prinieslo najlepšie zápasy na štadión TUKE (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Finále univerzít SR 2023 vo futbale prinieslo najlepšie zápasy na štadión TUKE (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Univerzitné stránky


Účastníci a organizátori Finále univerzít SR 2023 vo futbale na pôde štadióna Technickej univerzity v Košiciach. Foto: archív OAŠ ÚJSŠ TUKE

Technická univerzita v Košiciach získala od Slovenskej asociácie univerzitného športu mandát na organizáciu Finále univerzít SR 2023 vo futbale. Preto sa domáci stánok futbalistov Slávie TU stal v dňoch 24. 5. – 25. 5. 2023 miestom stretnutia najlepších futbalistov Slovenska z radov vysokoškolákov. Napriek tomu, že sa samotní technici z Košíc na podujatie nekvalifikovali (vo vzájomnom zápolení s UPJŠ len remízovali 3 : 3, no mali horšie skóre), na kvalite to tomuto podujatiu vôbec neubralo.

V úvodných semifinálových bojoch si lepšie počínali hráči UPJŠ a Univerzity Komenského, ktorí si tak vybojovali miestenku vo finálovom súboji. Súboj o tretie miesto tak ostal na pleciach Žilinskej univerzity a SPU Nitra.

Víťaznú trofej nakoniec zdvihli nad hlavy práve hráči UPJŠ po víťazstve nad Univerzitou Komenského 3 : 1. Bronzové medaily si odniesli študenti Žilinskej univerzity po víťazstve nad SPU Nitra 7 : 2. Najlepším brankárom turnaja sa stal Šimon Buhaj (UPJŠ), najlepším hráčom turnaja Tomáš Solotruk (UK BA).

Výsledky zápasov

Semifinále:
SPU Nitra – UPJŠ 0 : 8
Žilinská univerzita – UK BA 3 : 5

O tretie miesto:
Žilinská univerzita – SPU Nitra 7 : 2

Finále:
Univerzita Komenského – UPJŠ 1 : 3

 

Autor: Mgr. Ľuboš Vojtaško, PhD.