PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Jarné dni športu na Technickej univerzite v Košiciach 2023 (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Jarné dni športu na Technickej univerzite v Košiciach 2023 (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Univerzitné stránky


Stolnotenisový turnaj študentov. Foto: archív OAŠ ÚJSŠ TUKE


Aj v tomto semestri sa rozhodli na Oddelení akademického športu ÚJSŠ Technickej univerzity v Košiciach vložiť do jedného týždňa viacero tradičných hromadných športových akcií. Názov podujatia vznikal postupne, až sa nakoniec stabilizoval v znamení aktuálne sa prebúdzajúceho ročného obdobia do podoby „Jarných dní športu na TUKE 2023“. Možno i počet účastníkov (takmer štyri stovky) naznačuje, že sa myšlienka vydarila, a tak si študenti a zamestnanci mohli zašportovať v našich univerzitných športových objektoch.

Úvodný volejbalový turnaj študentov ako prvý rozozvučal píšťalky rozhodcov v telocvični na ulici Němcovej. Na rovnakom mieste nasledoval streetballový turnaj študentov. Vo výborne zariadenej stolnotenisovej herni v telocvični T4 na Jedlíkovej 7 sa stretlo viac ako 30 vyznávačov tejto obľúbenej športovej hry, ktorí súťažili v troch kategóriách.

Štvrtok sa niesol v znamení futbalu a skupinových pohybových aktivít. Tradičný minifutbalový turnaj zamestnancov a študentov O pohár dekana Strojníckej fakulty napísal na ihrisku s umelou trávou na Vysokoškolskej už 14. ročník svojej existencie. Telocvičňa na Urbánkovej ulici privítala na podujatí Pohybom k vitalite najmä nežnejšie pohlavie a v priebehu troch cvičebných jednotiek si účastníci vyskúšali relaxačné, zdravotné i silové cvičenia.

 


Minifutbalový turnaj zamestnancov a študentov O pohár dekana SjF. Foto: Ing. Róbert Klik


Piatok sa niesol v znamení turistiky a cykloturistiky. Turisti si vyskúšali trasu z Kostolian nad Hornádom cez Kráľovu studňu až na chatu Hrešná. Cykloturisti sa nechali zlákať vynikajúcim počasím a k plánovanému výjazdu na Jahodnú si pridali ešte náročný, no zážitkový výšľap na chatu Lajoška pod úpätím Prednej Holice.

Podujatie len potvrdilo, že pohyb, šport i súťaženie je tradičnou súčasťou diania na našej univerzite. Veď už starovekí Gréci presadzovali myšlienku kalokagatie, kde rozvoj duševných schopností má byť harmonicky spojený s všestranným telesným rozvojom a naopak.

 

Autor: Mgr. Ľuboš Vojtaško, PhD.