PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Možnosť preplatenia prípravy projektov typu Horizont Európa a EIT (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Možnosť preplatenia prípravy projektov typu Horizont Európa a EIT (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Projekty

Výskumná a inovačná autorita (VAIA) zverejnila 28. apríla 2023 výzvu, ktorá umožňuje medzi inými aj Technickej univerzite v Košiciach preplatiť si náklady na prípravu projektov typu Horizont Európa, ako aj projekty EIT, ktoré pod tento program spadajú.

Proces žiadania podpory má iba formálny charakter a nepodlieha odbornému hodnoteniu. Organizácia, ktorá v období od 1. februára 2020 do 31. októbra 2025 podávala a bude podávať projekt spadajúci pod program Horizont Európa, je oprávnená na vyplatenie paušálnej sumy od dvoch do osem tisíc eur v prípade, ak takýto projekt dosiahol aspoň 50 % bodového hodnotenia.

Podmienkou je, samozrejme, elektronické zaslanie formálnej žiadosti vrátane príloh. Nie je pritom dôležité, či ide o projekt, ktorý bol financovaný, alebo nie. Výzva je aktuálna dlhodobo do októbra 2025 alebo do vyčerpania finančných prostriedkov, ktoré predstavujú 7,27 milióna eur.

Prípravu súhrnnej žiadosti za TUKE zabezpečuje UVP TECHNICOM. Kontakt pre ďalšie informácie: tomas.pavlik@tuke.sk.

Viac informácií o podmienkach tejto výzvy je možné nájsť na stránke UVP Technicom: https://uvptechnicom.sk.

 

Autor: Ing. Tomáš Pavlik, PhD.