PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Návšteva predstaviteľov významnej medzinárodnej spoločnosti Caterpillar Inc. na Technickej univerzite v Košiciach (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Návšteva predstaviteľov významnej medzinárodnej spoločnosti Caterpillar Inc. na Technickej univerzite v Košiciach (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Projekty

Predstavitelia významnej medzinárodnej spoločnosti Caterpillar Inc. navštívili dňa 19. apríla 2023 Technickú univerzitu v Košiciach. V úvode privítal hostí na pôde TUKE rektor prof. Stanislav Kmeť a doc. František Jakab, riaditeľ UVP TECHNICOM, priblížil aktivity vedeckého parku.

Rektor v krátkosti predstavil našu univerzitu a jej fakulty a k diskutovaným témam prispeli aj prof. Ivo Petráš (FBERG), doc. Ján Kráľ (SjF) a doc. František Babič (FEI), zástupcovia fakúlt, s ktorými najviac súvisí zameranie spoločnosti Caterpillar Inc. Následne hostia navštívili vybrané pracoviská TUKE: Laboratórium priemyselných riadiacich systémov, Smart Industry Lab – Industry 4.0 Lab, Prototypové a inovačné centrum, Laboratórium automatizácie, mechatroniky a robotiky a OpenLab na KPI FEI.


Zástupcovia Caterpillar Inc. navštívili TUKE. Foto: archív UVP TECHNICOM


Cieľom stretnutia bolo nadviazanie prvého kontaktu medzi Technickou univerzitou v Košiciach a spoločnosťou Caterpillar Inc. V najbližšej dobe sa uskutoční ďalšie stretnutie, tentokrát zamerané na konkrétne témy ako študijné programy, stáže, možnosti uplatnenia absolventov a pod.

Caterpillar Inc., známa aj pod značkou „CAT“, je medzinárodná spoločnosť so sídlom v Irvingu v americkom Texase, ktorá navrhuje, vyrába a predáva stroje a motory, je najväčší výrobca stavebných a banských strojov, dieselových a plynových motorov, priemyselných plynových turbín a dieselelektrických lokomotív.

 

Autor: UVP TECHNICOM