PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Podujatie Magna Technical Day priviedlo na TUKE odborníkov z praxe (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Podujatie Magna Technical Day priviedlo na TUKE odborníkov z praxe (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Univerzitné stránky


Aktivita spoločnosti Magna pod názvom Magna Technical Day prebehla 4. apríla 2023 v Univerzitnej knižnici Technickej univerzity v Košiciach. Podujatie zo strany univerzity otvoril prorektor pre vzdelávanie prof. Ing. Ervin Lumnitzer, PhD., dekan Strojníckej fakulty Dr. h. c. mult. prof. Ing. Jozef Živčák, PhD., MPH, a za spoločnosť Magna PT a Magna Electronics Ing. Katarína Vaškovičová. Počas celého dňa prebiehali prednášky o kultúre v spoločnosti, o kvalite, o kariérnom raste študenta na pozíciu supervízora, hovorilo sa o prvkoch Industry 4.0 v závode, ale aj o tom, ako funguje auto. Okrem prednáškových blokov vystavovali jednotlivé oddelenia aj časť svojej práce, mali pre návštevníkov pripravené kvízy, úlohy a aktivity, ako napríklad skladanie hriadeľa.

Keďže spätná väzba od študentov a pedagógov Technickej univerzity v Košiciach bola viac ako potešujúca, Magna Technical Day hodnotíme kladne aj my a v budúcnosti túto udalosť určite zopakujeme.

 

Autor: Ing. Viktória Krajňáková, PhD.