PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Projekt BOWI podporil experimenty 4 firiem z východného Slovenska (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Projekt BOWI podporil experimenty 4 firiem z východného Slovenska (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Projekty

Kaskádový projekt BOWI patriaci do schémy výskumného a inovačného programu Horizont 2020 podporil v rámci svojej tretej grantovej výzvy výskumné a vývojové činnosti v 36 malých a stredných podnikoch. Vďaka podpore TUKE a UVP TECHNICOM boli medzi úspešnými riešiteľmi projektových experimentov aj 4 spoločnosti z východného Slovenska.

Spoločnosť ESTEN, s. r. o., zdokonalila svoj prototyp zariadenia pre diagnostické a rehabilitačné procesy súvisiace s neurologickými ochoreniami. Firma I.E.S., s. r. o., vyvinula prototyp bezpečnostného krytu pre efektory kolaboratívnych robotov. Spoločnosti CEELABS, s. r. o., a RE-CA, s. r. o., dokončili a v reálnej praxi otestovali svoje riešenia pre vysoko presné merania energie s presahmi do oblasti optimalizácie spotreby a s využitím vo výrobných činnostiach i v konceptoch inteligentných budov a miest.

Podniky dostali prístup ku konzultačnej podpore, know-how, potrebnému vybaveniu, infraštruktúre a ďalším formám podpory rozvoja digitálnych inovácií. Do východoslovenského regiónu bolo vďaka úspešnému zapojeniu sa do projektu BOWI distribuovaných viac než 300 000 €, ktoré efektívne posunú slovenské podniky v zmysle konkurencieschopnosti naprieč Európou. Už teraz sa tešíme na všetky ďalšie inovačné výzvy. TUKE a UVP TECHNICOM budú, samozrejme, pri tom.

 

Autor: UVP TECHNICOM