MonTueWedThuFriSatSun
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Šírime povedomie o leteckom vzdelávaní v Košiciach (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Šírime povedomie o leteckom vzdelávaní v Košiciach (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Univerzitné stránky


Medzi vystavovateľmi boli aj zástupcovia letísk z celého Slovenska. Foto: archív LF TUKE


V piatok 2. júna 2023 organizovala Letecká fakulta TUKE pod gesciou Ministerstva dopravy SR workshop zameraný na podporu štúdia letectva a leteckej dopravy. Podujatie sa konalo v priestoroch UVP TECHNICOM a bolo otvorené príhovormi prorektora TUKE prof. Ing. Evina Lumnitzera, PhD., a štátnej tajomníčky Ministerstva dopravy SR JUDr. Kataríny Brunckovej, PhD.

Medzi vystavovateľmi boli predstavitelia z radov vysokých a stredných škôl, ale aj výrobcovia leteckej techniky, zástupcovia leteckých spoločností, leteckých škôl a prevádzkovateľov letísk z celého Slovenska. Naše pozvanie prijali žiaci základných škôl, ktorí mali možnosť zoznámiť sa so štúdiom dopravy na stredných školách v Košiciach. Podujatie vzbudilo veľký záujem aj medzi stredoškolákmi, ktorí si takto mohli urobiť ucelený obraz o vysokoškolskom štúdiu a v neposlednom rade o jeho prepojení na prax. Účastníci získali nielen teoretické poznatky, ale mali aj možnosť praktického zážitku v podobe letu na simulátoroch.


Účastníci podujatia mali možnosť praktického letu na simulátoroch. Foto: archív LF TUKE


Vyvrcholením podujatia boli súťaže o hodnotné ceny, o ktoré bol veľký záujem. Na základe kladnej odozvy od návštevníkov i vystavovateľov veríme, že sme podporili šírenie povedomia o leteckom vzdelávaní v Košiciach a uľahčili študentom rozhodovanie, kam po ukončení školy.

 

Autor: doc. Ing. Peter Koščák, PhD., Ing. Paed. IGIP