MonTueWedThuFriSatSun
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Technológ roka 2022 zo Strojníckej fakulty TUKE (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Technológ roka 2022 zo Strojníckej fakulty TUKE (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Univerzitné stránky


Laureáti všetkých 5 kategórií ocenenia Vedec roka 2022. Foto: archív CVTI SR


Dňa 16. mája 2023 sa v priestoroch Slovenskej národnej galérie v Bratislave konal 26. ročník podujatia Vedec roka. Jeho cieľom je profesionálne a spoločensky vyzdvihnúť najvýznamnejšie osobnosti vedeckého života, ako aj najlepšie dosiahnuté výsledky vo vede a výskume na Slovensku. Záštitu nad touto akciou prevzalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a za osobnej účasti pána ministra Daniela Bútora sa odovzdávali ceny v piatich rôznych kategóriách. Hodnotiaca komisia, ktorú tvorili zástupcovia vyhlasovateľov podujatia, vyberala laureátov spomedzi 62 nominovaných vedeckých osobností.

V kategórii Technológ roka 2022 cenu získal doc. Ing. Marek Vrabeľ, PhD., zástupca Prototypového a inovačného centra SjF TUKE. Ocenenie si prevzal v spoločnosti dekana fakulty Dr. h. c. mult. prof. Ing. Jozefa Živčáka, PhD., MPH, za zabezpečenie komplexnej technologickej prípravy výroby a samotnej výroby jedinečných dielcov pre letecký, vesmírny a jadrový priemysel.

 Odovzdávanie ocenenia doc. Ing. Marekovi Vrabeľovi, PhD. Foto: archív CVTI SR

Nášmu kolegovi srdečne blahoželáme, prajeme dostatok motivácie a veľa ďalších letecko-vesmírno-jadrových úspechov.

 

Autor: Ing. Anna Vrabeľová, PhD., MBA