PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Vzdelávací program Digi Week na Ekonomickej univerzite v Katoviciach (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Display portlet menuDisplay portlet menu
Späť na novinky

Vzdelávací program Digi Week na Ekonomickej univerzite v Katoviciach (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Študentské stránky

Účastníci týždennej projektovej aktivity Digi Week na Ekonomickej univerzite v Katoviciach. Foto: archív Ekonomickej univerzity v Katoviciach


Ako študentky Ekonomickej fakulty TUKE sme v treťom štvrťroku 2022 mali možnosť vycestovať na týždenný pobyt do Poľska. V rámci projektu Erasmus+ DIGI-SOC (Digital skills and cross-domain entrepreneurship for societal challenges) sme sa zúčastnili vzdelávacieho programu na tému Digitálne zručnosti a medzidisciplinárne podnikanie pre spoločenské výzvy. Hosťujúcou inštitúciou bola Ekonomická univerzita v Katoviciach, ktorá patrí medzi najväčšie a najstaršie školy v odbore a je jednou z najlepších univerzít v susednom Poľsku.

Spolu so študentmi a študentkami z Poľska, Švajčiarska, Švédska a Portugalska sme sa týždeň vzdelávali vo sfére digitálnych zručností. Stretli sme sa s expertmi v danej oblasti, napríklad s Karolom Piekarskim z Medialab Katowice. Počas týždňa sme absolvovali interaktívne workshopy s pedagógmi z hosťujúcej univerzity zamerané na prácu s dátami, ich vyhľadávanie, hodnotenie aj vizualizáciu. Jeff Van de Poel z Univerzity v Lausanne nás naučil, na čo je potrebné sa zamerať pri tvorbe kvalitných videí a kontentu na sociálne siete. Nadobudnuté poznatky z celého týždňa sme v posledný deň pretavili do praxe. Našou úlohou bolo v menších skupinách vytvoriť hodnotný digitálny obsah na pridelenú tému a následne projekt odprezentovať. Okrem hodnotných poznatkov sme si z Katovíc odniesli aj milé spomienky a nové kontakty na sociálnych sieťach :-).

Pokračovaním projektu bol druhý vzdelávací týždeň zorganizovaný v apríli 2023 na najstaršej univerzite na svete University of Bologna v Taliansku. Témou týždňa bolo využívanie gamingu na podporu vysokoškolského vzdelávania. Za EkF TUKE sa zúčastnila doc. Ing. Miriam Šebová, PhD., ktorá pripravila zážitkový workshop na tému udržateľnosti a etického myslenia, na ktorom sa študenti hrali hru na rybárov. Celý týždeň študenti pracovali na nápadoch hier, ktoré by mohli pomôcť trénovať rôzne podnikateľské zručnosti. Výsledkom týždňa sú prototypy štyroch stolových a kartových hier, ktoré nielen naučia, ale študentov na hodinách podnikania aj pobavia.

 

Autorky: Veronika Lojanová, Kristína Dučáková, Kristína Novosádová