PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Články

Herno-technologický festival GAMEFAIR 2022 v UVP TECHNICOM (HALÓ TU 2 - 2022/2023)

Projekty

Tretí ročník najväčšieho herno-technologického festivalu na východnom Slovensku GAMEFAIR 2022 sa konal v Košiciach v priestoroch UVP TECHNICOM. Návštevníci sa mohli zapojiť do herných turnajov, vypočuť si zaujímavé prednášky, zúčastniť sa workshopov či diskusií na tému e-športu, gamingu, IT, technológií, cybersecurity a mnhoých ďalších. (zobraziť viac)

UVP TECHNICOM lídrom v SR v realizácii kaskádových projektov (HALÓ TU 1 - 2022/2023)

Projekty

Projekt EUHubs4Data je kaskádovým projektom zameraným na inovácie založené na dátach. Prostredníctvom DIH TECHNICOM je do tohto projektu úspešne zapojená aj Technická univerzita v Košiciach. Firmy z regiónu východného Slovenska majú možnosť zapojiť sa do nadchádzajúcej projektovej kaskádovej výzvy, ktorá je otvorená od 7. 9. 2022 do 9. 11. 2022. DIH TECHNICOM ich bude sprevádzať počas prípravy projektovej žiadosti a následne podporovať ich inovačné aktivity. (zobraziť viac)

Technická univerzita v Košiciach hostila po prvýkrát v Košiciach významný medzinárodný hackathon (HALÓ TU 1 - 2022/2023)

Projekty

V priestoroch UVP TECHNICOM sa 1. až 3. júla 2022 konalo medzinárodné podujatie Citython, ktorého sa zúčastnilo viac ako 100 mladých ľudí z ôsmych krajín. Cieľom tohto hackathonu bolo analyzovať výzvy v oblasti mobility v Košiciach a ponúknuť možné riešenia. Spomedzi 25 riešiteľských tímov porota vybrala 3 víťazné, ktoré získali finančné a vecné ceny od partnerov podujatia. Sprievodnou akciou podujatia bola „CITY FUN TUKE“ pre viac než 300 obyvateľov Košíc. (zobraziť viac)

<<  <  1  2  3  4  5  >  >>