PoUtStŠtPiSoNe
Loading backend data
Celouniverzitný časopis HALÓ TU je štvrťročník, ktorý vydávame viac ako 30 rokov. Nájdete v ňom zaujímavé články o dianí na univerzite, živote na jednotlivých fakultách, novinkách zo sveta vedy, techniky a inovácií, ale aj o študentských aktivitách a spoločenských udalostiach. Prajeme príjemné čítanie.


Redakcia HALÓ TU

Články

Hodnotenie pobytu startupov v Startup centre TUKE a Summer Party (HALÓ TU 1 - 2023/2024)

Projekty

V stredu 28. júna 2023 sa konalo hodnotenie startupov v Startup Centre TUKE po absolvovaní 6-mesačného akceleračného programu. Hodnotiaca komisia vnímala progres startupov pozitívne a startupy získali po prezentáciách konštruktívnu spätnú väzbu. Hodnotenia nových i zabehnutých startupov napokon popoludní vyústili do networkingovej akcie – Summer Party, ktorá bola príležitosťou na zdieľanie dosiahnutých úspechov i plánov ďalšieho rozvoja. (zobraziť viac)

Európske centrum digitálnych inovácií EDIH CASSOVIUM: štartujeme na jeseň! (HALÓ TU 1 - 2023/2024)

Projekty

Európske centrum digitálnych inovácií EDIH CASSOVIUM tvorí konzorcium vedené Technickou univerzitou v Košiciach (koordinátor), Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a klaster Košice IT Valley. Projekt v rámci TUKE koordinuje UVP TECHNICOM a zapájajú sa do neho všetky fakulty. EDIH CASSOVIUM bude sprevádzať firmy a organizácie verejného sektora procesom ich digitálnej transformácie s cieľom prispieť k zvýšeniu ich konkurencieschopnosti a efektívnosti prostredníctvom inovatívneho využívania digitálnych technológií. (zobraziť viac)

Národné kolo Networking Academy Games 2023 v kategórii študentov vysokých škôl vyhral IT talent z TUKE (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Projekty

IT talenty z celej Slovenskej republiky sa stretli na Technickej univerzite v Košiciach na 18. ročníku súťaže študentov tredných a vysokých škôl v oblasti sieťových technológií Networking Academy Games 2023 (NAG 2023). Prvú priečku v kategórii vysokoškolských študentov obsadil Sebastián Petro z TUKE. (zobraziť viac)

Návšteva predstaviteľov významnej medzinárodnej spoločnosti Caterpillar Inc. na Technickej univerzite v Košiciach (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Projekty

Predstavitelia spoločnosti Caterpillar Inc. navštívili dňa 19. apríla 2023 TUKE. Cieľom stretnutia bolo nadviazanie prvého kontaktu medzi TUKE a spoločnosťou Caterpillar Inc. V blízkej dobe sa uskutoční ďalšie stretnutie, tentokrát zamerané na konkrétne témy ako študijné programy, možnosti stáží, možnosti uplatnenia absolventov a pod. Caterpillar Inc. je najväčší výrobca stavebných a banských strojov, dieselových a plynových motorov, priemyselných plynových turbín a dieselelektrických lokomotív. (zobraziť viac)

Možnosť preplatenia prípravy projektov typu Horizont Európa a EIT (HALÓ TU 4 - 2022/2023)

Projekty

Výskumná a inovačná autorita (VAIA) zverejnila 28. apríla 2023 výzvu, ktorá umožňuje medzi inými aj Technickej univerzite v Košiciach preplatiť si náklady na prípravu projektov typu Horizont Európa, ako aj projekty EIT, ktoré pod tento program spadajú. Výzva je aktuálna dlhodobo do októbra 2025 alebo do vyčerpania finančných prostriedkov, ktoré predstavujú 7,27 milióna eur. Proces žiadania podpory má formálny charakter a nepodlieha odbornému hodnoteniu. (zobraziť viac)

<<  <  1  2  3  4  5  >  >>